Α’ Κ.Δ.Α.Π Αιγίου “Αίσωπος”: Ημέρα ποίησης – 25η Μαρτίου – Ευαγγελισμός της θεοτόκου

By 31/03/2022 Κ.Δ.Α.Π

Η εβδομάδα που μας πέρασε ξεκίνησε  με αφιέρωμα στην ποίηση, στην ποίηση που εμπνέει, διδάσκει και τιμά αξίες και ιδεώδη. Μιλήσαμε για σύγχρονους και παλιούς ποιητές,  διαβάσαμε ποιήματά τους και ακούσαμε ορισμένα μελοποιημένα ποιήματα. Μεταξύ άλλων, τιμήσαμε  ιδιαιτέρως τον ποιητή  Διονύσιο Σολωμό καθώς διαβάσαμε και αναλύσαμε ορισμένα από τα γνωστά του ποιήματα και  εικονογραφήσαμε ζωγραφίζοντας το γνωστό ποίημα «Η Ξανθούλα».

Η εβδομάδα κύλησε με  αναφορά  στην επέτειο της εθνικής μας εορτής για την 25η Μαρτίου του 1821. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να μάθουν για τα ιστορικά γεγονότα εκείνης της εποχής αλλά και  για  τους χαρακτήρες των ηρώων του 1821 μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, μουσικές αναφορές και καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην Υπεραγία θεοτόκο, στην μητέρα όλου του κόσμου. Μιλήσαμε για την ζωή της Παναγίας μας, για την αξία της πίστης μας  και φυσικά στο θαυμαστό γεγονός της σύλληψης του Ιησού με την εμφάνιση του Αρχαγγέλου Γαβριήλ να αναγγέλλει στην Θεοτόκο το χαρμόσυνο γεγονός!

X