Β’ Κ.Δ.Α.Π Αιγίου “Γαϊτανάκι”: Το κάλεσμα των Χριστουγέννων

By 08/12/2021 Κ.Δ.Α.Π

Η αγαπημένη γιορτή των μικρών παιδιών πλησιάζει. Μικροί και μεγάλοι μετρούν αντίστροφα. Αναμενόμενο, λοιπόν, να δημιουργήσουμε ένα χριστουγεννιάτικο περιβάλλον.

Αρχική σκέψη ήταν: “Πόσες μέρες απομένουν έως τα Χριστούγεννα;” Τις καταγράψαμε και κατασκευάσαμε το ημερολόγιο μας σε μορφή ταράνδου ώστε τα παιδιά μας να αφαιρούν μία-μία τις ημέρες αδημονώντας για τις γιορτές.

Το κλίμα των γιορτών κρύβει πληθώρα ιδεών από τις οποίες αντλούμε και το περιεχόμενο των κατασκευών. Αυτήν την εβδομάδα, ειδικότερα, κατασκευάσαμε πορτρέτα χιονανθρώπων με τη χρήση αλουμινόχαρτου, ταρανδάκια με χάρτινα πιάτα, χριστουγεννιάτικα δέντρα με ρολά καθώς και Αγιοβασίληδες που μας χαιρετούν προκλητικά στην καμινάδα του σπιτιού μας.

Βέβαια, η παγκόσμια ημέρα αναπηρίας δεν πέρασε απαρατήρητη. Συζητήσαμε και ευαισθητοποιηθήκαμε για τα άτομα εκείνα που στερούνται αυτά που οι υπόλοιποι θεωρούν δεδομένα. Μπήκαμε, επομένως, στη θέση τους, προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μέσω της νοηματικής γλώσσας, απομονώσαμε μέρη του σώματος και αντιληφθήκαμε την δυσκολία της καθημερινότητας όταν κάποιο μέλος μας δεν είναι ενεργό. Καταλήξαμε, λέγοντας: “ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ…… ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ “.

Αξίζει να τονιστεί πως τα χριστουγεννιάτικα άσματα και οι αφηγήσεις ιστοριών, αντίστοιχα, προέρχονταν από τη μαγεία των Χριστουγέννων ανά τον κόσμο. Παράλληλα, μουσικοκινητικά παιχνίδια, δράση και εγρήγορση πλαισίωσε αυτήν την εβδομάδα της οποίας το θέμα θα επεκταθεί δυναμικά τις επόμενες μέρες αφού το πνεύμα των Χριστουγέννων “εισβάλλει” όλο και περισσότερο…..

X