Γιορτή έναρξης καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2017 (φωτο)

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 και ώρα 6:00 – 8:00 μ.μ. μαζευτήκαμε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη μας στο Αίγιο, για να γιορτάσουμε την έναρξη της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της  Ελλάδος. Με το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού ψάξαμε, ανακαλύψαμε , φωτογραφίσαμε τα διαφορετικά σημεία με τις περιπετειές μας αυτό το καλοκαίρι από σημείο σε σημείο. Αρωγός και εμψυχώτρια στην περιπετειά μας αυτή ήταν η κα. Κυριακοπούλου Βασιλική που μας εξήγησε πρώτα τι είναι  και τι δεν είναι σημείο,, από τη θεώρηση των αρχαίων συγγραφέων ως σήμερα. Συνεχίσαμε φτιάχνοντας το ημερολόγιο των δράσεων της καλοκαιρινής εκστρατείας, τα σημεία και  τέρατα, τα σημεία στίξης, τα σημεία και τις γραμμές του Αιγιώτη ζωγράφου Πάνου Φειδάκη, τα σημεία του ορίζοντα με προσανατολισμό τον Αη-Μελέτη Αιγίου, τα σημεία επαφής στατικού ηλεκτρισμού με τα μαλλιά μας.

Κρεμάσαμε  τις στρογγυλές κάρτες που απαρτίζουν τις ημέρες της καλοκαιρινής εκστρατείας μας, τις οποίες  ζωγραφίσαμε.  Φτιάξαμε επίσης το ημερολόγιο Ιουνίου με τις δράσεις  μας και τις ευχές μας για το καλοκαίρι. Το συμπληρώσαμε με συνταγές, παροιμίες, και συμβουλή υγείας για το μήνα.

Το ημερολόγιο αυτό το κρεμάσαμε στη βιβλιοθήκη μας. Βοηθοί στη δράση αυτή ήταν η Κολοκοτρώνη Σοφία – Βιβλιοθηκονόμος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου και οι εκπαιδευτικοί Μπουστόγιανη Παναγιώτα , Βούλγαρη Σοφία εργαζόμενοι στο Α’ Κ.Δ.Α.Π. “ΑΙΣΩΠΟΣ” Δήμου Αιγιαλεϊας.

Τα παιδιά διασκέδασαν , χάρηκαν , εβγαλαν φωτογραφίες με τις δράσεις τους, και αφού κεράστηκαν  από τη βιβλιοθήκη υποσχέθηκαν ότι θα έρθουν να βρουν τα ‘’ Σημεία και τέρατα’’ στην βιβλιοθήκη  τη Δευτέρα 19 Ιουνίου και ώρα 6:00 – 8:00 μ.μ.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.

#ΚΕ2017gr

X