Δ’ Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Αιγίου: Τα μέσα μεταφοράς και ο κύριος Κ.Ο.Κ

Α’ τμήμα νηπίων

Ο τρόπος που μπορούμε να μετακινηθούμε από το ένα μέρος στο άλλο είναι το θέμα με το οποίο ασχοληθήκαμε αυτή την εβδομάδα: τα μέσα μεταφοράς. Αυτοκίνητο, τρένο, καράβι, λεωφορείο, αεροπλάνο.

Συζητήσαμε σε ποιο μέσο μεταφοράς έχει μπει ο καθένας και αναλύσαμε τα μέρη του κάθε μέσου. Τα παιδιά έφτιαξαν ρόδες σε αμάξι με πινέλο και τέμπερα, έφτιαξαν το δικό τους τρένο με αποτύπωμα απο σφουγγάρι και έβαψα ρολά απο χαρτί υγείας για να φτιάξουν το δικό τους αεροπλάνο. Στην συνέχεια αντιστοίχησαν τα μέσα μεταφοράς με το σωστό χώρο που κινούνται.

Επιπλέον ασχοληθήκαμε με τον Κ.Ο.Κ μαθαίνοντας στα παιδιά την ερμηνεία των βασικών σημάτων που συναντάμε στο δρόμο και πρώτα από όλα την σημασία της φωτεινής σηματοδότησης. Έφτιαξαν το δικό τους φανάρι κολλώντας γκοφρέ χαρτί για κάθε χρώμα, και έγιναν οι ίδιοι τροχονόμοι ρυθμίζοντας την κυκλοφορία με τις  αυτοσχέδιες ταμπέλες και φανάρι που φτιάξαμε. Τέλος μιλήσαμε για την σημασία της τήρησης των κανόνων από τους πεζούς. Αναλύσαμε το αντίστοιχο φανάρι για πεζούς με το ”Σταμάτη και τον Γρηγόρη” και το πόσο σημαντικό είναι να περνάμε την διάβαση πεζών με ασφάλεια.

X