“Σημεία Ανάγνωσης” στη Δημοτική βιβλιοθήκη Αιγίου

Την Παρασκευή 12 Μαϊου 2017 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου υλοποιήσαμε ένα δημιουργικό εργαστήρι με τίτλο “ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ”, με αφορμή την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ.

Το εργαστήριο αυτό το επεξεργαστήκαμε  με πολλούς τρόπους στη Βιβλιοθήκη, μιλήσαμε για βιβλία που πετούν, για το δρόμο των βιβλίων που δεν τελειώνει ποτέ, με αναπαράσταση αυτών και με το βιβλιόδεντρο που φτιάξαμε με τα βιβλία της βιβλιοθήκη μας.

Τα παιδιά αφηγήθηκαν ιστορίες που έχουν διαβάσει , θυμήθηκαν τους ήρωές τους, είπαν για τις αγαπημένες τους ‘’ κρυψώνες’’, για το ‘’ χρόνο  ανάγνωσης’’  και το χρόνο που ζει μέσα τους ένα βιβλίο. Εκφράστηκαν για την αιτία που διαβάζουν , για τη βιβλιοθήκη  τους.

Τέλος απάντησαν με ζωγραφιά ή κείμενο  και δημιουργήσαμε το δικό μας κολλάζ!!

Την εκδήλωση διάνθισε ο πολυβραβευμένος ποιητής συμπατριώτης μας κος. Τρίψας Θανάσης. Τα παιδιά απηύθυναν ερωτήσεις στον  ποιητή ‘’ πως εμπνέεται και γράφει στίχους’’, ποιο είναι το τελευταίο του έργο κ.λ.π. Μας αποκάλυψε ότι ο δασκαλός του και ο ευατός  του ήταν οι καλύτεροι οδηγοί του στην ‘’ έμπνευση’’.

Εκ μέρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καμαρών η φιλόλογος κα. Νιγιάννη Αθανασία μας μίλησε για την φιλαναγνωσία .

Κλείνοντας τα παιδιά έγραψαν σε post it,  ζωγράφισαν  στο χαρτί μέτρου τις εντυπώσεις τους , τη “βιβλιοβροχή”, το  “βιβλιοαερόστατο”  , τους ευατού τους. Οι μικροί μας φίλοι  αφού χάρηκαν, ζωγράφισαν , ξεφύλλισαν τα βιβλία έφυγαν χαρούμενα, δανείστηκαν από τη βιβλιοθήκη δίνοντας υπόσχεση συμμετοχής στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2017 Ανάγνωσης και  Δημιουργικότητας.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια των υπαλλήλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αιγίου, με την συμμετοχή των εξαίρετων παιδαγωγών των ΚΔΑΠ του Δήμου Αιγιαλεϊας:

A’ Κ.Δ.Α.Π “ΑΙΣΩΠΟΣ”, Μουστόγιαννη Παναγιώτα και Σοφία Βούλγαρη

Β’ Κ.Δ.Α.Π “ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ”, Ρηγοπούλου Ζέφη και Μάρθα Σταματοπούλου

Κ.Δ.Α.Π  Δήμου Συμπολιτείας  “ΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ”, Παναγοπούλου Άννα και Ελένη Δημοπούλου

Οπτικοακουστική κάλυψη, Μάντζιος Ανθιμος

Η όλη εκδήλωση συντονίστηκε και οργανώθηκε από την κα. Κυριακοπούλου Βασιλική, συνταξιούχο εκπαιδευτικό.

 

ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση

X