ΚΔΑΠ 30 ΣΕΠ – 4 ΟΚΤ 2019

By 01/02/2020 5 Φεβρουαρίου, 2020 Κ.Δ.Α.Π, Λοιπά νέα

Κ.Δ.Α.Π. ΑΚΡΑΤΑΣ

Τα παιδιά έπαιξαν το παραδοσιακό παιχνίδι “μήλα” στο προαύλιο του σχολείου. Ακολούθησαν τους κανόνες του παιχνιδιού, οι ομάδες συνεργάστηκαν μεταξύ τους και διασκέδασαν πολύ.
Τα παιδιά συμμετείχαν σε παιχνίδια στόχων. Ένα από αυτά ήταν η τοξοβολία. Αρχικά, ο δάσκαλος της γυμναστικής τους έδειξε πως έπρεπε να κρατάνε το τόξο καθώς και που έπρεπε να στοχεύσουν. Έπειτα τα παιδιά δοκίμασαν μόνα τους να πετύχουν τον στόχο.

7 ΚΔΑΠ

Τα παιδιά του 7ου ΚΔΑΠ απασχολούνται δημιουργικά μέσα από δραστηριότητες ελεύθερου παιχνιδιού, ζωγραφικής, ομαδικών κινητικών παιχνιδιών , μαγειρικής, χειροτεχνιών και μουσικής χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά και πολυμέσα.

Κ.Δ.Α.Π. ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

Τα θέματα της εβδομάδας μας ήταν η γιαγιά και παππούς και τα ζώα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ηλικιωμένων που ήταν 1 Οκτωβρίου και τη παγκόσμια ημέρα των ζώων που ήταν 4 Οκτωβρίου

Κ.Δ.Α.Π. ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Το ΚΔΑΠ Παιχνιδίσματα Συμπολιτείας ξεκίνησε υποδέχοντας τους μικρούς του φίλους για άλλη μια δημιουργική και γεμάτη παιχνίδια χρονιά. Αρχικά παίξαμε παιχνίδια για να γνωριστούμε και δημιουργήσαμε το δέντρο της οικογένειας του ΚΔΑΠ. Έπειτα εστιάσαμε σε ψυχοκινητικά παιχνίδια τα οποία ενισχύουν τη συνεργασία μεταξύ των παιδιών.
Τέλος αναφερθήκαμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα τη γιαγιά και τον παππού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων μιλήσαμε για αυτούς και στη συνέχεια δημιουργήσαμε τις φιγούρες τους.

3ο Κ.Δ.Α.Π.

Κατασκευές για τον τρύγο με την κυρία Χρυσα

Γίναμε μικροί ζαχαροπλάστες και φτιάξαμε κουλουράκια με σταφίδα

Γυμναστική με τον κύριο Λούη

2ο Κ.Δ.Α.Π.

Την περασμένη εβδομάδα (30/9-4/10) μιλήσαμε για την διαδικασία του τρύγου και τα παιδιά είτε ζωγράφισαν είτε συμπλήρωσαν με χαρτόνια μια ζωγραφιά με ένα σταφύλι. Επίσης, μιλήσαμε για την ημέρα των ζώων και κάναμε δύο δραστηριότητες. Η πρώτη αφορούσε τις συμπεριφορές που πρέπει να έχουμε απέναντι στα κατοικίδια ζώα και κολλήσαμε σε ένα χαρτόνι φωτογραφίες με όσα κάνουν τα κατοικίδια μας χαρούμενα και λυπημένα. Η δεύτερη αφορούσε τα διάφορα είδη ζώων. Τα παιδιά χρωμάτισαν ζωγραφιές κατοικίδιων ζώων, ζώων της φάρμας, άγριων ζώων και ζώων του βυθού, τις έκοψαν και τις κόλλησαν στα κατάλληλα “κάδρα”, όπως φαίνεται στις εικόνες.

Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ

Το Κ.Δ.Α.Π ΜΕΑ <<αγκαλιά>> άνοιξε και φέτος την αγκαλιά του για τα παιδάκια μας.

Η πρώτη εβδομάδα ξεκίνησε με ενθουσιασμό και όρεξη για παιχνίδια μουσική και χορό.

X