ΚΕΑ 2018. Δράση “Φυσικά δεδομένα. Ένας κήπος φιλικός στις μέλισσες”

Το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, ( μετά από αναβολή της δράσης στις 26 Ιουνίου) πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη Αιγίου το εργαστήριο με θέμα «Ένας κήπος φιλικός στις μέλισσες», με εμψυχώτριες τη Νεκταρία Ευσταθίου και Γιάννα Μπίκου. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με βιβλία σχετικά με τη ζωή της μέλισσας, αλλά και το πρόβλημα εξόντωσής τους από την οικολογική καταστροφή και μέσα από προβληματισμό δράσης, οδηγήθηκαν στο εργαστήριο δημιουργίας ενός κήπου προσέλευσης μελισσών με φύτεμα λουλουδιών σε γλαστράκια στο διπλανό πάρκο, από τα οποία πήρε ο καθένας στο σπίτι του το δικό του, για προσελκύσει τις δικές του μέλισσες.
Εγινε διαχωρισμός και παρουσίαση φυτών για φύτεμα (λεβάντα, δεντρολίβανο, γεράνια, μπιγκόνιες κ.ά. Τα παιδιά επέλεξαν φυτά και από μία γλάστρα, όπου έγραψαν το όνομά τους και πήγαμε στο διπλανό πάρκο όπου με φτυαράκια, γέμισαν τη γλάστρα τους με χώμα που τους δώσαμε και φύτεψαν το φυτό που είχαν επιλέξει. Τα πότισαν και επέστρεψαν στη Βιβλιοθήκη όπου έφτιαξαν πινακίδες για το γλαστράκι τους με το όνομα και τη φωτογραφία ή τη ζωγραφιά του φυτού που φύτεψαν. Στο τέλος ευχήθηκαν όλοι μαζί την ευχή του φυτέματος: «Σαν βάτος να πιάσει.
Ευχαριστούμε πολύ τις εθελόντριες για τη υπέροχη δράση που παρουσίασαν στα παιδιά, καθώς και τα φυτώρια ” ΜΑΝΩΛΙΑ ” για την προσφορά τους σε γλαστράκια και χώμα.
#ΚΕ2018gr

 

X