Κ.Δ.Α.Π Συμπολιτείας “Παιχνιδίσματα”: Καλώς ήρθες καλοκαιράκι!!

By 17/06/2022 Κ.Δ.Α.Π

Την εβδομάδα αυτή ασχοληθήκαμε με τον ερχομό του καλοκαιριού.

Ξεκινήσαμε τη θεματική μας όπως πάντα με συζήτηση και καταιγισμό καλοκαιρινών λέξεων από τα παιδιά που μας εισήγαγαν στο θέμα μας. Καταγράψαμε τις λέξεις και τα παιδιά δημιούργησαν και αποτύπωσαν σε χαρτί τις προτάσεις τους που στη συνέχεια παρουσίασαν στην τάξη.

Ακολούθησε ανάγνωση σχετικής ιστορίας για την εποχή του καλοκαιριού και παιχνίδι αντανακλαστικών με καλοκαιρινές και χειμωνιάτικες κάρτες.

Τα παιδιά απεικόνισαν το καλοκαίρι με ζωγραφιές που στόλισαν την αίθουσα μας και ζωγράφισαν τα γράμματα του καλοκαιριού που στη συνέχεια τοποθέτησαν στη σωστή σειρά για να γράψουν τη λέξη καλοκαίρι.

Συζητήσαμε για τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν και έτσι οδηγηθήκαμε στη σύνθεση της ατομικής μας κατασκευής ήλιος με χαρτοκοπτική και βάψιμο με πινέλα που εξασκεί τη λεπτή κινητικότητα των παιδιών.

Η εβδομάδα μας έκλεισε με τη σύνθεση της ομαδικής μας κατασκευής για την αίθουσα όπου τα παιδιά δημιούργησαν την ακρογιαλιά με τις πετσέτες τους.

Επίσης τα παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά από το δασκάλο της μουσικής, της πληροφορικής τη γυμνάστρια και την κοινωνική λειτουργό.

Οι νηπιαγωγοί

Φιλιππακοπούλου Ειρήνη

Κοκκινοπούλου Δήμητρα

X