“Σημεία Ανάγνωσης” στη Δημοτική βιβλιοθήκη Ακράτας

Δημιουργικό εργαστήρι με τίτλο “ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ“, με αφορμή την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ 2017 πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18/5/2017 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ακράτας. Συμμετείχε η Α’  τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας με τις εκπαιδευτικούς Γωγώ Οικονόμου και Μάρθα Μανώλη. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η υπεύθυνη Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ακράτας Ανθή Παμπούκη.

Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με το χώρο της βιβλιοθήκης (τα περισσότερα δεν την είχαν ξαναεπισκεφτεί) και έμαθαν κάποια πράγματα για τη λειτουργία της και για τη δυνατότητα δανεισμού βιβλίων. Στη συνέχεια μίλησαν για τα αγαπημένα τους βιβλία, για το πού τους αρέσει να διαβάζουν, για τους αγαπημένους τους ήρωες (από παραμύθια ή κόμικ), για το πώς διαβάζουν (μόνα τους ή με κάποιον ενήλικο) και σκέφθηκαν το γιατί διαβάζουν.

Οι εκπαιδευτικοί τους διάβασαν το βιβλίο της βιβλιοθήκης: «Τα παραμύθια ανάποδα» του Ρόαλντ Νταλ, ώστε να εμπνευστούν οι μαθητές και να απαντήσουν με μια ζωγραφιά στην ερώτηση: Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ήρωας παραμυθιού ή κόμικ; Οι μαρκαδόροι πήραν φωτιά και σύντομα αποτυπώθηκαν οι αγαπημένοι τους ήρωες. Πολλά παιδιά ενθουσιάστηκαν και θέλησαν να κάνουν και 2η ζωγραφιά.

Οι μικροί μας φίλοι  έφυγαν ευχαριστημένοι και ενημερώθηκαν για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2017 Ανάγνωσης και  Δημιουργικότητας, στην οποία υποσχέθηκαν με χαρά ότι θα συμμετάσχουν.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

X