“Σημεία και τέρατα”, δημιουργικό εργαστήρι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ακράτας (φωτο)

Το εργαστήρι “Σημεία και τέρατα” πραγματοποιήθηκε στις 22/6/2017 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ακράτας στα πλαίσια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικότητας 2017.

Ξεκινήσαμε σε κύκλο, προσφωνώντας τα ονόματά μας, για να γνωριστούμε. Μόνο και μόνο με μια κίνηση, τα παιδιά άρχισαν να αποκτούν άνεση στην ομάδα. Συνεχίσαμε με ζέσταμα σώματος και φωνής, προχωρήσαμε σε παιχνίδια εμπιστοσύνης και παίξαμε το παιχνίδι με τις γκριμάτσες των τεράτων. Τα παιδιά με φωνή “τεράτων” κινήθηκαν στο χώρο και χαιρέτησαν το ένα το άλλο.

Στη συνέχεια μοιράσαμε κάρτες με τέρατα από τη μυθολογία, κάναμε γνωριμία μαζί τους και συζητήσαμε αποσπάσματα από διάφορες μάχες ηρώων με τέρατα. Τα παιδιά ζωγράφισαν τα τέρατα και τα κράτησαν ως αναμνηστικά. Η δράση έκλεισε με τη συμμετοχή των παιδιών σε διασκευή του μύθου του Κύκλωπα και του Οδυσσέα σε θεατρική αναπαράσταση. Κλείσαμε εκφράζοντας τα συναισθήματά μας για το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαμε. Τα παιδιά διασκέδασαν και ανέλαβαν να γράψουν ιστορίες που θα παραστήσουμε σε επόμενες δράσεις!!

X