Τίμησαν τους Αιγιαλείς ποιητές σε μια υψηλού επιπέδου εκδήλωση (φωτο)

Μια υψηλού επιπέδου εκδήλωση είχε τη χαρά να παρακολουθήσει το Αιγιώτικο κοινό την Κυριακή 25 Ιουνίου  στο πολιτιστικό κέντρο «Αλέκος Μέγαρης».

Μια βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση και στους άοκνους εργάτες της, βραβευμένους ποιητές, Παναγιώτη Κουμπούρα και Θανάση Τρίψα. «Τιμούμε τους ποιητές» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που έφερε τη σφραγίδα ποιότητας του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δ. Αιγιάλειας, «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία», εγκαινιάζοντας μια σειρά εκδηλώσεων υψηλής αισθητικής που θα αναδεικνύουν το έργο των πνευματικών ανθρώπων του τόπου ως θέληση του προέδρου της και του Δ.Σ.

Τη συνομιλία με το έσωθεν τοπίο της ψυχής και την παρουσίαση του έργου των ποιητών, ανέλαβε ο αρχιτέκτονας, ζωγράφος και πνευματικός άνθρωπος του τόπου, Νίκος Μουρίκης. Με το μεστό, ουσιαστικό σχεδόν ποιητικό του λόγο κατόρθωσε να σκιαγραφήσει με τα χρώματα της ψυχής το ποιητικό έργο των Αιγιαλέων ποιητών. Μια ομιλία, τροφή για σκέψη, συναισθηματική και δυναμική συνάμα άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Γραμμένη σε δεύτερο πρόσωπο για τον επικό Κουμπούρα και για τον λυρικό Τρίψα και σε συγκερασμό για τους δύο ποιητές «γητευτές των λέξεων». Κλείνοντας, ο σπουδαίος ομιλητής τους παραίνεσε να συνεχίσουν να γράφουν μιας και «η ποίησή τους με τον πανανθρώπινο λόγο της διαπραγματεύεται το όνειρο, δίνει παρηγοριά και ελπίδα».

Τη βραδιά απογείωσε μουσικά το Μουσικό σύνολο Ανατολικής Αιγιάλειας υπό τη διεύθυνση του ταλαντούχου μαέστρου Χρήστου Ασημακόπουλου. Μια ομάδα από ερασιτέχνες μουσικούς, μικρούς και νέους, που προέρχονται από τις τάξεις της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας «Ιωαν. Κοκονέτσης» με μαέστρο τον Δημήτρη Μίχαλο –που έκτακτα απουσίασε- και του μουσικοχορευτικού συλλόγου «Φιλαρμονική Ακράτας» ταξίδεψε το κοινό ντύνοντας τη βραδιά λόγου με κλασικά ελληνικά και ξένα μουσικά κομμάτια.

Ποιήματα των Αιγιαλέων ποιητών απήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί και ερασιτέχνες ηθοποιοί στα θεατρικά δρώμενα της Αιγιάλειας: Βαρβάρα Σεφέρη και Μπάμπης Δεληγιάννης. Τη βραδιά συντόνισε η Αναστασία Ευσταθίου, μέλος του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ.

Ο Δήμαρχος Αιγιάλειας, Θανάσης Παναγόπουλος, απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό. Με τον πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Χρήστο Σπηλιωτόπουλο βράβευσαν τους ποιητές.  Στην αποφώνησή τους φανερά συγκινημένοι οι δύο δημιουργοί ευχαρίστησαν τους διοργανωτές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασιλική Ψυχράμη, Περικλής Παπαγιαννακόπουλος και Φάνης Σταυρόπουλος, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Μαρία Τσουκαλά, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Καλαμίδας και Θανάσης Μεντζελόπουλος, η Πρόεδρος της Κοινότητας Ακράτας Μαρία Καρρά, ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Ακράτας Αντώνης Βλάχος  κ.α.

Μουσική και ποίηση, δυο τέχνες αντάμωσαν για να φτάσουν στην ψυχή και να της διδάξουν την αρετή. Ήταν αναμφίβολα ένα ρεσιτάλ λόγου και μουσικής μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας που θα τη θυμούνται όσοι παρευρέθηκαν.

X