Ψηφιοποίηση Δημοτικής βιβλιοθήκης

By 16/12/2022 22 Δεκεμβρίου, 2022 Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα η ψηφιοποίηση υπηρεσιών και αρχείων της Αιγιάλειας! Με τον δήμο Αιγιαλείας να καταλαμβάνει μεταξύ 332 δήμων της χώρας,  τη δεύτερη θέση (μετά από τον Δήμο Αθηναίων) στη λίστα με τους 25 Δήμους που παρέχουν τις περισσότερες υψηλού επιπέδου ψηφιακές υπηρεσίες στους δημότες τους, στην εποχή της ψηφιοποίησης και την διευκόλυνση των πολιτών εισέρχεται δυναμικά και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου «Γεώργιος Παναγόπουλος»!

Συγκεκριμένα, ακολουθώντας τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας το ΝΠΔΔ «Πολιτισμός – Παιδεία – Αθλητισμός  και Κοινωνική Προστασία» ξεκίνησε ψηφιοποίηση υλικού της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αιγίου που διαθέτει στη συλλογή της υλικό ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Αχαιοί και κυρίως Αιγιαλείς συγγραφείς που το έργο τους αναφέρεται στην ιστορία  της Αιγιάλειας –των Καλαβρύτων και της ευρύτερης περιοχής, έχουν αφήσει παρακαταθήκη σπουδαιότατες βιβλιογραφικές πηγές για τη μελέτη της τοπικής μας ιστορίας.

Με στόχο την αξιοποίηση και ανάδειξη των συλλογών αυτών, και δίδοντας τη δυνατότητα εξ αποστάσεως μελέτη  με την χρήση των δυνατοτήτων που προσφέρονται από την εφαρμογή των νέων ψηφιακών εργαλείων, το ΝΠΔΔ «Πολιτισμός – Παιδεία – Αθλητισμός  και Κοινωνική Προστασία» Δήμου  Αιγιαλείας  προέβη  στη  μετατροπή του υλικού που αναφέρεται στην τοπική ιστορία σε ψηφιακή μορφή.

Μέχρι σήμερα έχουν ψηφιοποιηθεί 118 τόμοι και συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς ο εμπλουτισμός με περισσότερο ψηφιοποιημένο υλικό.

Με την ψηφιοποίηση οι βιβλιοθήκες αναδιαμορφώνουν τις υπηρεσίες τους. Οι ηλεκτρονικές πηγές και οι ψηφιακές βάσεις γίνονται αναπόσπαστο μέρος της συλλογής  της βιβλιοθήκης μας δίδοντας τη δυνατότητα μεγαλύτερης προσβασιμότητας στο πλούσιο και αξιόλογο υλικό της, σημειώνει ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ΄.Παναγιώτης Ανδριόπουλος τονίζοντας ότι: «είναι πρωταρχικό μας μέλημε η αξιοποίηση κάθε μέσου που θα προσθέσει εξωστρέφεια και ανάδειξη του τόπου μας».

Ο σύνδεσμος όπου μπορείτε να επισκεφθείτε την ψηφιοποιημένη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου είναι ο κάτωθι:

https://docs.google.com/presentation/d/1S6dJ4T0Br1XLwvUluTXgbj0vuiHbUaqkcm1ehDmTfHg/edit#slide=id.g1944a06c697_0_64

X