Φύσα αεράκι… Μνήμες Γιώργου Λεφεντάριου

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατο του ραδιοφωνικού παραγωγού και  υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων μεγάλωνδισκογραφικών εταιρειών,Γιώργου Λεφεντάριου, η Ακράτα θυμάται και τιμά τον άνθρωπο που αγάπησε τον τόπο, πρόσφερε δίσκους της προσωπικής του συλλογής και οραματίστηκε το  Ίδρυμα Μ. Χατζιδάκις-Ν. Γκάτσος ως κύτταρο πολιτισμού του τόπου.  Προσφέρει  στο κοινό μια μοναδική μουσική βραδιά μνήμης αφιερωμένη στον Γιώργο Λεφεντάριο γεμάτη νότες και τραγούδια, που θα παρουσιαστούν στον πεζόδρομο της Κανελλοπούλου στην Ακράτα το Σάββατο 29 Ιουνίου το βράδυ στις 21.00 μ.μ.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης υπογράφει η Φιλαρμονική Ακράτας υπό τη δ/νση του αρχιμουσικού Χρήστου Ασημακόπουλου, η οποία θα ερμηνεύσει γνωστά αγαπημένα ελληνικά τραγούδια. Στο τραγούδι η Μαρία Γερολύμου.

Σημαντικοί άνθρωποι της μουσικής παραγωγής και της Τέχνης γενικότερα που συμπορεύτηκαν με το τιμώμενο πρόσωπο θα μοιραστούν με το κοινό μνήμες. Θα βρίσκονται μαζί μας οι συγγραφείς Αγαθή Δημητρούκα και  Ιωάννα Καρυστιάνη, ο ραδιοφωνικός παραγωγός Αχιλλέας Θεοφίλου και ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων και Νομάρχης Ανατολικής ΑττικήςΛεωνίδας Κουρής.  Τέλος, θα παρουσιαστούν βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις διάσημων ερμηνευτών που θα συνθέσουν πτυχές του τιμώμενου προσώπου. 

Την εκδήλωση με τίτλο «Φύσα αεράκι… Μνήμες Γιώργου Λεφεντάριου» διοργανώνουν οι φορείς του τόπου: η Κοινότητα Ακράτας με την Αντιδημαρχία  του Δήμου Αιγιάλειας και την οικονομική υποστήριξη του Ν.Π.Δ.Δ., και τη χορηγία της  ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. και της Π.Ε.Σ.

Πρόκειται για την πρώτη μουσική εκδήλωση του πολιτιστικού καλοκαιριού στην Ακράτα.

X