Κ.Δ.Α.Π. ΑΚΡΑΤΑΣ

Τα παιδιά ασχολήθηκαν με το επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι το οποίο περιείχε και άλλα παιχνίδια, όπως για παράδειγμα χόκεϊ, μπόουλινγκ, μπάσκετ, κ.α.

Γ’ ΚΔΑΠ

Αυτή την εβδομάδα στο Γ’ ΚΔΑΠ φτιάξαμε κουμπαράδες ζωάκια με την κοινωνική λειτουργό και κουκουβάγιες με τα ονόματα των παιδιών. Παίξαμε κινητικά παιχνίδια με τις πατούσες ενός δεινοσαύρου και κάναμε ισορροπία με μπαλόνια σε ποτήρια.

Κ.Δ.Α.Π. ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

Αυτήν την εβδομάδα μιλήσαμε για τα αποδημητικά πουλιά Κ κάναμε διάφορες κατασκευές πουλιών

Κ.Δ.Α.Π. ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Το θέμα της εβδομάδας ήταν σχετικά με την ελιά και το λάδι.Με τα παιδιά μιλήσαμε για τη συλλογή της ελιάς και τη διαδικασία παραγωγής λαδιού είδαμε εικόνες και παρακολουθήσαμε οπτικοακουστικό υλικό και φτιάξαμε κατασκευές. Στη συνέχεια με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου τραγουδήσαμε με την κυρία Ευαγγελία Πλατάνου τραγούδια για την 17 Νοέμβρη και δημιουργήσαμε γαρύφαλλα ως ένδειξη μνήμης.

Β’ Κ.Δ.Α.Π.

Μιλήσαμε για τον κύκλο του ψωμιού και φτιάξαμε τα δικά μας κριτσινάκια
Συζητήσαμε για τα συναισθήματα και φτιάξαμε το μπουκαλάκι που μας ηρεμεί όταν θυμώνουμε.
Συνεργαστήκαμε όλοι μαζί να λύσουμε τους γρίφους ώστε να βρούμε τον κρυμμένο θησαυρό

Α’ Κ.Δ.Α.Π.

Το θέμα αυτής της εβδομάδας ήταν η επέτειος του Πολυτεχνείου. Έτσι, αρχικά διαβάσαμε στα παιδιά το βιβλίο “Λίγα Γαρίφαλα για το Πολυτεχνείο” και τους εξηγήσαμε τι συνέβη εκείνη την εποχή. Τις επόμενες ημέρες φτιάξαμε δύο κατασκευές σχετικές με το θέμα της εβδομάδας. Τέλος, δείξαμε στα παιδιά ένα βίντεο, το οποίο εξιστορούσε με χρονολογική σειρά και με την συνοδεία εικόνων και βίντεο-ντοκουμέντο τι συνέβη το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου στο Πολυτεχνείο και ποια ήταν η πολιτική κατάσταση εκείνη την περίοδο.

Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ

Η όρεξη για ελευθερία, Ειρήνη και αγάπη μας έκανε να αγαπήσουμε πιο πολύ το θέμα της εβδομάδας ! Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου μας στιγμάτισαν , οι φωνές των φοιτητών ακόμα ηχούν στ’ αυτιά μας! Μέσα από τα τραγούδια τις ζωγραφιές τις χειροτεχνίες και τα παιχνίδια μάθαμε να αγαπάμε και να προστατεύουμε την Ειρήνη!

X