Οδηγίες επί των αθλητικών δραστηριοτήτων

Η επιδημία του COVID-19 αν και σε ύφεση παραμένει μία σημαντική υγειονομική απειλή για όλο το πλανήτη. Η διατήρηση των αποστάσεων, η χρήση μάσκας και η εφαρμογή της υγιεινής των χεριών θα παραμείνουν για όσο χρονικό διάστημα ο ιός κυκλοφορεί στην κοινότητα.

Η έναρξη των αθλημάτων  πραγματοποιείται  με πλήρη επίγνωση του κινδύνου διασποράς της νόσου και για αυτό λαμβάνονται διάφορα μέτρα πρόληψης.

Η Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ (gga.gov.gr), θέτει το πλαίσιο διεξαγωγής και δίνει οδηγίες επί των αθλητικών δραστηριοτήτων, για την πραγματοποίηση των οποίων αποφασίζουν τα σωματεία, οι ομοσπονδίες και οι διοργανώτριες αρχές.

Δεδομένου ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η μηδενική πιθανότητα μετάδοσης του ιού στους αθλητές και στα τεχνικά και προπονητικά στελέχη, η έναρξη προπονήσεων και αγώνων αποτελεί μία δύσκολη διαδικασία που θα πρέπει να αποφασιστεί από τις Διοργανώτριες Αρχές, με βάση τις καλύτερες διαθέσιμες πληροφορίες για τις ιδιαίτερες συνθήκες του κάθε αθλήματος και τις οδηγίες των Διεθνών Ομοσπονδιών.

Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πριν την έναρξη των προπονήσεων. Κατά την ιατρική εξέταση, θα συμπληρώνεται από τον αθλητή το έντυπο με το σύντομο ιατρικό/ιστορικό τους (κατεβάστε εδώ) που θα παραμένει στην κατοχή του ιατρού και μετά την κλινική τους εξέταση, θα χορηγείται  από τον ιατρό ιατρική βεβαίωση (κατεβάστε εδώ), η οποία θα επιδεικνύεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Σε περίπτωση που ο αθλητής αναφέρει νόσηση από Covid-19 θα πρέπει να παραπέμπεται από τον ιατρό για καρδιολογική εκτίμηση πριν την έκδοση της βεβαίωσης.

Διευκρινιστικές οδηγίες περί συμπλήρωσης εντύπων (κατεβάστε εδώ).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερώνεστε στο site της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (gga.gov.gr)

X