ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ«Οι δρόμοι της Σαλάμ»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

«Οι δρόμοι της Σαλάμ» της Αναστασίας Ευσταθίου
Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου στις 6μ.μ. θα γίνει η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Οι δρόμοι της Σαλάμ» της Αναστασίας Ευσταθίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ηδύφωνο, σε  εικονογράφηση της Έλενας Λεώνη (Παπαδημητρίου).

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η Χαρά Μαμωνά, διευθύντρια του 2ου Δημ.Σχολείου Ακράτας και η Ελένη Παναγιωτακοπούλου, ψυχολόγος σε δομή φιλοξενίας προσφύγων.  Συμμετέχουν επίσης οι μαθητές της ΣΤ1 τάξης του 3ου Δημ. Σχολείου Αιγίου, όπου με την καθοδήγηση της δασκάλας τους Τέτης Ζησιμοπούλου και της θεατρολόγου Ιωάννας Στεφανάτου θα δραματοποιήσουν ένα απόσπασμα του βιβλίου.

«Οι δρόμοι της Σαλάμ» είναι μια ιστορία για τους πρόσφυγες, την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά που δε χάθηκε στη δύνη του πολέμου και του ξεριζωμού. Όλα συμβαίνουν σε έναν καταυλισμό προσφύγων κάπου στο Αιγαίο. Εκεί οι φιλίες μεταξύ των παιδιών, η αλληλεγγύη των κατοίκων του νησιού, η δύναμη των κατατρεγμένων ανθρώπων σε αντίξοες συνθήκες. Μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που συγκινεί. Οι ήρωες του βιβλίου με όπλα την αγάπη, τη θέληση, τον συνεχή αγώνα στέλνουν το δικό τους μήνυμα μέσα από μία πολύ διαφορετική πρωταγωνίστρια, τη γάτα Σαλάμ, τη γάτα πρόσφυγα.

Την παρουσίαση του βιβλίου διοργανώνουν ο  Σύλλογος Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου και οι εκδόσεις Ηδύφωνο.

X