Χριστούγεννα στη Δημοτική βιβλιοθήκη Αιγίου “Γεώργιος Παναγόπουλος”

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος φέτος τα Χριστούγεννα πρότεινε στα παιδιά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αιγίου ” Γεώργιος Παναγόπουλος ” να τις χαρίσουν μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία. Ακολουθώντας λοιπόν τα ίχνη του Αη-Βασίλη στο Αιγιώτικο Πάρκο των Χριστουγέννων στην όμορφη πόλη του Αιγίου και στα ψηλαλώνια, μαζεύτηκαν τα αστερόπαιδα, ο μάγος του Οζ , και άλλοι ήρωες που ξεπήδησαν απο τα ράφια της βιβλιοθήκης για να φτιάξουμε το δικό μας ” Βιβλιοθηκοχριστουγεννιάτικο παραμύθι ”.
Πρωταγωνιστές ήταν οι μικροί φίλοι της βιβλιοθήκης Αιγιωτόπουλα 5-10 ετών που με κέφι και μεράκι και τη βοήθεια της εθελόντριας κας. Κυριακοπούλου Βασιλικής Συνταξιούχου Εκπαιδευτικού δημιούργησαν τη δική τους ιστορία.
Η κ. Κολοκοτρώνη Σοφία βιβλιοθηκονόμος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αιγίου μας πρότεινε τα βιβλία απο τη συλλογή της βιβλιοθήκης και δημιουργήσαμε. Σε 4 συναντήσεις διάρκειας 9 ωρών μέσα στη βιβλιοθήκη, διαβάσαμε, παρατηρήσαμε, περιγράψαμε και ταυτιστήκαμε με τους ήρωες των παραμυθιών.
Φτιάξαμε το δικό μας υπόμνημα , γιατί το παραμύθι μας ήταν με σύμβολα που εμείς εμπνευστήκαμε. Τις λέξεις κλειδιά των παραμυθιών δεν τις γράψαμε τις συμβολίσαμε και τις χρωματίσαμε με καλή καρδιά, γέλιο, αγάπη, και χαρούμενα πρόσωπα.
Ετσι ξεκινήσαμε το ταξίδι μας απο τη λιμνούλα στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στα Ψηλαλώνια ως την βιβλιοθήκη μας. Ευχηθήκαμε, μοιράσαμε δώρα, ράψαμε το παραμύθι μας. Το στολίσαμε με τη φαντασία μας , και με το έλκηθρο που μας έστειλε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δήμου Αιγιαλείας έξω απο τη βιβλιοθήκη μας, φορτώσαμε το παραμύθι μας και ταξιδέψαμε ως την Μάνδρα Αττικής για να συναντήσουμε άλλα παιδάκια μιας άλλης Βιβλιοθήκης εκεί.

“ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΟΠΑΙΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΙΓΙΟΥ”

Ραντεβού στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

X