Κ.Δ.Α.Π. Διακοπτού |Φεγγαρόλουστη”: 28η Οκτωβρίου – Αποδημητικά πουλιά – παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης.

By 30/10/2020 12 Νοεμβρίου, 2020 Κ.Δ.Α.Π

Την εβδομάδα αυτή στα ΚΔΑΠ Διακοπτού Φεγγαρόλουστη ασχοληθήκαμε με την εθνική μας επέτειο 28η Οκτωβρίου, τα αποδημητικά πουλιά και την παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης. Συγκεκριμένα την Τρίτη 27 Οκτωβρίου μιλήσαμε για την ιστορία του 1940, για το ποίοι πολέμησαν με ποίους και για το ιστορικό ΟΧΙ. Με την δασκάλα μουσικής μάθαμε στα παιδιά το τραγούδι

“Τα λουστράκια” και το τραγουδήσαμε όλοι μαζί. Έπειτα τα παιδιά χρωμάτισαν με τέμπερες τη ζωγραφιά που τους δώσαμε η οποία ήταν σχετική με την 28η Οκτωβρίου και παράλληλα ακούγαμε και άλλα σχετικά τραγούδια.

Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου με αφορμή το θέμα μας (το φθινόπωρο) , συζητήσαμε με τα παιδιά για τα αποδημητικά πουλιά τα αφήσαμε να μας πουν αν γνωρίζουν ποία είναι και γιατί τα ονομάζουμε έτσι και έπειτα τους δώσαμε περαιτέρω πληροφορίες. Παρακολουθήσαμε ντοκιμαντέρ σχετικό με τα πουλιά αυτά και κατασκευάσαμε από χαρτόνι ένα χελιδόνι, ένα πελαργό, ένα κύκνο και ένα λευκοτσικνιά για να στολίσουμε την τάξη. Τέλος, μιλήσαμε για έναν ακόμη καρπό του φθινοπώρου, το κάστανο και κατασκευάσαμε ένα δικό μας από χαρτόνι ονομάζοντας το “Νουλης ο καστανούλης”

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης (31 Οκτωβρίου) συζητήσαμε για την σημασία της και για το τι πρέπει να κάνουμε. Ύστερα, παρακολουθήσαμε την ταινία “Ο τζίτζικας και ο Μέρμηγκας” από τους μύθους του Αισώπου και μετά δώσαμε στα παιδιά χαρτόνι Α4 το οποίο είχε σχεδιασμένο ένα σακούλι και έπρεπε να κολλήσουν μέσα του φασόλια τα οποία τους δώσαμε. Εμείς γράψαμε στο επάνω μέρος την γνωστή φράση “Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι” αφού πρώτα τους εξηγήσαμε τι εννοούμε. Τέλος με την βοήθεια της δασκάλας ζωγραφικής τα παιδιά κατασκεύασαν ένα κουμπαρά γουρουνάκι για την δική τους αποταμίευση.

X