Συμμετοχή Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αιγίου στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σημεία Ανάγνωσης»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος προσκαλεί σχολεία, βιβλιοθήκες, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και άλλους φορείς να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σημεία Ανάγνωσης», υλοποιώντας μία ξεχωριστή σειρά δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά και ενήλικες.

Απευθύνεται σε διαφορετικές ηλικίες με κείμενα διαφορετικής δυσκολίας, παροτρύνοντας μικρούς και μεγάλους να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις με ένα κείμενο, μια ζωγραφιά, μια φωτογραφία ή ένα βίντεο. Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων όλων των βιβλιοθηκών, που συμμετέχουν στα εργαστήρια, θα αποσταλούν στο νέο σπίτι της Εθνικής Βιβλιοθήκης για να συνθέσουν μία ειδική εγκατάσταση με θέμα τις αναγνωστικές συνήθειες των Ελλήνων.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου ‘’ Γεώργιος Παναγόπουλος ‘’ συμμετέχει στο πρόγραμμα «Σημεία Ανάγνωσης»  και προσκαλούμε τους μικρούς μας φίλους ηλικίας 7-12 ετών να διαβάσουμε αγαπημένα βιβλία ,  να  ζωγραφίσουμε, να απαντήσουμε σε ερωτήσεις, και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε  το δικό μας κολλάζ.

Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων όλων των βιβλιοθηκών, που συμμετέχουν στα εργαστήρια, θα αποσταλούν στο νέο σπίτι της Εθνικής Βιβλιοθήκης για να συνθέσουν μία ειδική εγκατάσταση με θέμα τις αναγνωστικές συνήθειες των Ελλήνων.

Ημερομηνία δράσης: Παρασκευή 12 Μαϊου 2017

Ώρα: 5: 30 – 8:00 μ.μ.

Εθελόντρια: κα. Κυριακοπούλου Βασιλική – Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

Δηλώσεις συμμετοχής μαθητών: Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου

                                                                  Βασ. Κωνσταντίνου 76

Τηλέφωνο: 26910 26694

X