Κ.Δ.Α.Π. ΑΚΡΑΤΑΣ

Το θέμα της εβδομάδας ήταν η επικοινωνία-ενημέρωση. Τα παιδιά κατασκεύασαν δύο Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μια τηλεόραση και ένα ραδιόφωνο.

Γ’ ΚΔΑΠ

Τα παιδιά του Γ’ ΚΔΑΠ δημιούργησαν μολυβοθήκες, σαλιγκάρια από ανακυκλώσιμα υλικά και έπαιξαν ομαδικά κινητικά παιχνίδια.

Κ.Δ.Α.Π. ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

Στα πλαίσια της υγιεινής διατροφής που είναι το θέμα της εβδομάδας , φτιάξαμε μπάρες δημητριακών με τα παιδιά καθώς και πιάτα με υγιεινό φαγητό όπως επίσης και το φανάρι της διατροφής!!

Κ.Δ.Α.Π. ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Θέμα αυτής της εβδομάδας ήταν η Ανακύκλωση. Μιλήσαμε με τα παιδιά για τη διαδικασία αξιοποίησης των υλικών τα οποία μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν ώστε να φτιαχτούν νέα υλικά. Με την εικαστικό μας κυρία Χρύσα Ταβλά δημιουργήσαμε τον κάδο ανακύκλωσης της τάξης μας και γίναμε τα τερατάκια της ανακύκλωσης διαχωρίζοντας τα υλικά προς τον κατάλληλο κάδο. Έπειτα κατασκευάσαμε φιγούρες από ανακυκλώσιμα υλικά και παίξαμε με αυτές. Τέλος με τον γυμναστή μας κύριο Λούη Σμυρνιώτη κάναμε ισορροπία σε δοκό και σε διαφορά αλλά αντικείμενα και τα παιδιά ενίσχυσαν την αδρή τους κινητικότητα.

Β’ Κ.Δ.Α.Π.

Παίζοντας παιχνίδια ισορροπίας.

Ο Λαμποίκος ήρθε στην τάξη μας και του υποσχεθήκαμε να τον βοηθήσουμε ώστε να κάνουμε την πόλη μας πιο καθαρή.

Ομαδικό κολάζ σχεδιάζοντας το σώμα μας και τα όργανά του .

Α’ Κ.Δ.Α.Π.

Το τραγούδι της διατροφής τραγουδήσαμε με την μουσικό μας κυρία Ευαγγελία και κατανοήσαμε τις υγιεινές και ανθυγιεινές τροφές

Στα πλαίσια τόσο της υγιεινής διατροφής όσο και της εποχής του τρύγου εκμεταλλευτήκαμε τον μούστο και φτιάξαμε μυρωδάτα μουστοκουλουρα

Φρούτα του φθινοπώρου γέμισαν τα πιάτα μας στα πλαίσια της υγιεινής διατροφής

Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ

“Είμαστε σπόροι ταπεινοί δεν έχουμε εξουσία είμαστε όμως σοβαροί και έχουμε αξία”.

Η εβδομάδα μας ήταν αφιερωμένη στην σπορά.

Με κολλάζ, βίντεο, παιχνίδια, κατασκευές κ.α δώσαμε στα παιδιά μας όλες τις γνώσεις για την όμορφη αυτή εργασία.

X